Meevliegen kan weer vanaf medio april 2018.
Boeken kan vanaf 1 maart.

Er zijn drie dagdelen waarvoor een kennismakingsvlucht kan worden gereserveerd:
11:00 tot 13:00 uur
13:00 tot 15:00 uur
15:00 tot 17:00 uur

Reserveren
Lees eerst het infoblad met de voorwaarden. Klik vervolgens op knop “Reserveren” – u komt nu in Reserveringsagenda. Maak een account aan (of log in als u al bekend bent in het systeem) en volg de gebruiksaanwijzing.

Vul alle gegevens in de boekingsagenda in. Die behandelen wij als vertrouwelijk. Na reservering sturen we een email ter bevestiging. U kunt uw eigen boekingen wissen en eventuele nieuwe maken.

U kunt ook eerst nadere informatie opvragen. En voor een cadeaubon kunnen we ook zorgen.

Reserveren ►

Meer informatie opvragen ►

Cadeaubon bestellen ►

Zweef boven de Wieringermeer, met alleen het geruis van de wind. Geniet van het uitzicht. Bij goed zicht zijn in het westen de Noordzee, in het noorden Texel en in het oosten Friesland te zien.

Zweefvliegen is prachtig! Door een sterke lier wordt het vliegtuig naar een hoogte van tenminste driehonderd meter getrokken. Als de zon schijnt en de aarde verwarmd wordt, stijgt de lucht en komt het vliegtuig nadat het ontkoppeld is nog veel hoger. Als het tijd is stuurt de vlieger terug naar het veld. De grond komt weer dichterbij, en het vliegtuig maakt in een vloeiende lijn een zachte landing. Een auto neemt het op sleeptouw en samen lopen de vlieger en u terug naar de startplaats.

Wij vliegen met tweezitters. De vlieger zit voor, de gast achter. Er is volop zicht, heel anders dan in een verkeersvliegtuig, waar je alleen maar door een klein raampje naar buiten kunt kijken.

De vliegers geven graag uitleg. Meevliegende gasten mogen niet langer zijn dan 1,90 meter en niet zwaarder dan 100 kg. Kinderen kunnen ook mee. Ze moeten tenminste 1,30 meter lang zijn. Voor een vlucht vragen wij een donatie van € 30.

Vliegen kunnen we alleen bij goed weer. Geen regen, geen slecht zicht, geen laaghangende bewolking. Ideaal is zonnig weer met kleine witte wolkjes op meer dan duizend meter hoogte. Dan stijgt de lucht (thermiek) en komen we hoger. Zonder thermiek duurt een vlucht zes tot acht minuten, maar je hebt het gevoel dat je wel een kwartier in de lucht blijft. Met thermiek vliegen we zo lang als het aantal gasten toelaat. Ons seizoen loopt van begin april tot eind oktober.

Gasten raden wij aan om voordat ze van huis gaan onze website te bezoeken. Daar staat een bericht als het vliegen niet doorgaat.